6 Mart 2021 Cumartesi

Dalaman - Antalya Bisiklet Turu

Bir Sümer atasözü var "Madem Biliyorsun Neden Öğretmiyorsun ?" tarihte ki ilk yazılı kaynaklar Sümerlerin olduğuna göre daha eskisi mümkün değil ve en AtaSözü budur.

Bir bisikletli sözü olarak şuna uyarlamak mümkün "Madem Boş Duruyorsun Neden Tura Çıkmıyorsun?" bizde bunu böyle gördük ve hemen "onthegomap.com" ve "Mapy.cz" sitesine girilip tur planı yapıldı.



Dalaman'dan başlanarak sahil hattından Antalya'ya gidilecek. Genel olarak tur istatistiği şöyle olacak;


Toplam Mesafe : 365 Km

Toplam Kazanç : 6.301 Mt.

Toplam Kayıp : 6.245 Mt.

Yani tur boyunca Nepal'de bulunan Mera Peak dağı kadar rampa çıkılacak veya daha net bir açıklamayla yol boyunca çıkılacak tüm rampaları üst üste koyarsanız Ağrı Dağına (5.137 mt) deniz seviyesinden çıkıp üstüne de Antalya Beycik'ten Tahtalı Dağına çıkmak kadar yokuş çıkılacak.










Evet, sahil hattından Antalya yolu bol yokuş ve dar yollarıyla ünlü ancak bisikletçilerin tercih ettiği yollar arasında. O nedenle bu yolu tercih ettik.

Normal şartlarda 4 veya 5 günde rahat rahat pedallana bilir ancak bu turda ilk kez eşimle birlikte uzun tur pedallayacağımdan parkurları kısa ve fazla yorucu olmayacak şekilde planladım.

Olasılık olarak başlangıç bitişler noktaları; Dalaman  - Fethiye - Patara - Kaş - Demre - Finike - Tekirova ve  Antalya olacak ancak içinde bulunduğumuz pandemi yasakları nedeniyle bu hesap pek çarşıya uyacak gibi değil. Eğer Pazartesi günü (08.03.20121) yola çıkıp bire bir bu planla devam edersek Tekirova'da fazladan bir gün kalmamız gerekecek çünkü pazar günü sokağa çıkma yasakları var. O nedenle durum göre belki iki parkuru birleştirip bir günde gidecek hale getir biliriz ve bunun için en uygun parkuru tabi ki yol şartları ortaya koyacak.

Nasip olursa ve bitirirsek yolları dönüşte ilk işim tüm parkuru ayrıntılı bir şekilde fotoğraflayıp videolayıp hem youtube'da hemde burada ayrıntılı bir şekilde yazmak olacak.

Şimdilik yola çıkmaya 1 gün var ve hazırlıklar devam ediyor. Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dalaman - Antalya Bisiklet Turu

Bir Sümer atasözü var "Madem Biliyorsun Neden Öğretmiyorsun ?" tarihte ki ilk yazılı kaynaklar Sümerlerin olduğuna göre daha eskis...