29 Ocak 2016 Cuma

Enver Hoca İş Başında !

Sevgili dostlarımız Feridun Ekmekçi, Serhat Ferrahi Değimli, Emel Çalkam ve Adnan Cangir'in 2015 yılında Muğla'dan başlayıp Bürüksel'e kadar bisiklet sürüşleri sırasında Yalova'dan geçerken mütevazi ve küçük bir karşılama yapıp sohbet edip çay içtiğimiz günün üzerinden oldukça zaman geçti.

Değerli kardeşimiz Adnan Cangirin blog sitesi olan bisikletliyizbiz.org sitesinde ENVERÇEVKO derneğinden yola çıkarak Enver hoca oluveren Feridun Ekmekçi abimizin hikayesini okudum ve affına sığınarak aynen yayımlıyorum.


Derneğin adı Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği. Kısa adı ise ENVERÇEVKO. Hal böyle olunca derneği telefonla arayanlar bazen Enver bey ile görüşmek istiyorlar. Bu durum birkaç defa tekrarlanınca dernek başkanı Feridun Ekmekçi’nin adı Enver oldu çıktı!
Dernek çalışmalarının yükünü büyük oranda tek başına taşıyan Feridun Ekmekçi, nam-ı diğer Enver bey’in önderliğinde ENVERÇEVKO bu Şubat’ta önemli bir çalıştayı organize ediyor.
Bilindiği gibi dernek 2012’de başlayan Avrupa Birliği’nin  NowWeMove kampanyasının Türkiye koordinatörlüğünü 2014 yılında üstlendi ve yürütüyor. Kampanya 2020’de sona erecek. Kampanya kapsamında fiziksel hareketsizlik ve obezite ile mücadele ediliyor. 2015’te derneğin teklif ettiği ve danışman kurum Uluslararası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) ile koordineli olarak organize ettiği NowWeBike Muğla-Brüksel bisiklet turu oldukça başarılı geçti. Dernek bir yandan da ülke genelinde etkinlikler düzenlenmesi için çalışmalar yapıyor. 2016 yılı etkinlik takvimi önceki yıllara göre biraz daha yıl geneline yayılmış görünüyor.
Bu yılın koordinasyon toplantısı ve çalıştayı 19-20 Şubat tarihlerinde yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yapılan etkinliklerden Move Week bu sene Mayıs ayına alındı. Dolayısıyla Şubat toplantısı çok önemli. 2016 etkinliklerinin çerçevesi bu toplantıda belirlenecek.
Bu noktada sizlere güzel bir haberimiz var. 19-20 Şubat toplantıları bu sene ülkemizde, Muğla’da yapılıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği program kapsamında Move Week yerel koordinatörlerinin de katılabileceği bir bölüm olacak.
Eğer siz de Move Week kapsamında etkinlikler düzenleyip bu büyük kampanyaya katılmak istiyorsanız ENVERÇEVKO’nun uzun süren girişimleri sonucu ülkemizde düzenlenecek bu koordinasyon toplantılarını kaçırmamanızı öneririz.
Derneğin Facebook sayfası aktif iletişim detaylı bilgi erişimi için kullanılabilir.
Dernek iletişim: 0549 582 17 18
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dalaman - Antalya Bisiklet Turu

Bir Sümer atasözü var "Madem Biliyorsun Neden Öğretmiyorsun ?" tarihte ki ilk yazılı kaynaklar Sümerlerin olduğuna göre daha eskis...