19 Eylül 2016 Pazartesi

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu 2016 (KKBT) 3. Gün: Bursa - Yörükyenicesi - Karacabey (84,5 Km)

3. Gün 04.09.2016 Pazar:

Sabah 06:30'da kalkıp her zaman ki gibi çantalarımızı kamyonlara yükleyip kahvaltı alanına geçtik.







Kahvaltıda bulunan menemen gerçekten muhteşemdi diye bilirim. Kahvaltı sonrası önceki akşam belediye otobüsüne verdiğimiz bisikletlerimiz aynı araçlarla geri geldi ve bizi alarak Bursa Merkezde bulunan Tophane Mevkine götürdü.

Bu alanda yapılacak protokol için bekleyişler sürerken bende çevreyi gezdim.


Tam Tophane karşısında ki parkta Okçu Baba Türbesi oldukça ilgi çekiciydi.


Protokol sonrası verilen startla Yörükyenicesi'ne doğru hareket ettik. Ortalama in-çıklı bir parkurla köye vardık ve yemek için hazırlanan alana geçtik.



Kalan yemeklerden köyün köpeklerine de nasip çıkmasını sağlayan Ali Osman beye çok teşekkür ediyorum.
Köy kahvesine gelip çaylarımızı yudumlarken asmadan bir salkım üzüm koparıp yemeyi de ihmal etmedik.


İlginçtir bizler şehrin şımarıklığını ve görgüsüzlüğünü yaşamaya mahkum edilirken köylü hala daha temiz kalmayı başarabiliyor. İşte bayram öncesi duyurular..



Milletin efendilerine protokol olmadan samimi ve yürekten teşekkür edip, sarılıp, uğurlandıktan sonra Karacabey'e doğru yine çok yüksek tempolu ve boğucu bir ilgisizlikle devam ettik. Burada ki ilgisizliği şöyle tanımlamak gerekir yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için. Turlar turcular için düzenlenir ve aslolan en yavaşa göre grubu hareket ettirmektir. Oysa tüm tur bisiklet sporucusu olan karbon bisikletli ve ortalama süratleri 45 - 50 Km olan gençlere göre düzenlendi. Belki araç kullanan Yılmaz bey bunun farkında değildi ama bir - iki kez kendisine durumu izah etmemize rağmen durum değişmedi.




Karacabey'e vardığımızda 90 kilometre'nin verdiği yorgunlukla soğuk bir duş alıp (çünkü sıcak su akmıyordu) şehir içindeki bir lokantaya yönlendirildik. Köfte ve ayran anlaşması yapılmış bu lokantada adeta kovulurcasına kötü bi muamele gördük.
Köfteleri getiren garson (sizden sonra futbolcular gelecek hemen yiyip kalkın) dediğinde yediklerimiz boğazımıza dizildi. Köftenin yanında salata veya başkaca şeylerin ücrete tabi olduğunu söylediler.
Açlığın zoruyla yiyip kaktık. Tüm ekip olarak gardımız düşmüştü. Gidip yattık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dalaman - Antalya Bisiklet Turu

Bir Sümer atasözü var "Madem Biliyorsun Neden Öğretmiyorsun ?" tarihte ki ilk yazılı kaynaklar Sümerlerin olduğuna göre daha eskis...