31 Ekim 2016 Pazartesi

Antalya Kemer Bisiklet Festivali 2016 Burdur Salda Gölü - Yalova 04.10.2016

İşte yolumuz
Evettttttt her güzel şeyi güzel yapan bir sonu olması gibi bu turunda sonuna gelmiştik. Sabah erkenden kalkıp çadırımızı topladık. Gece tanışıp arkadaş olduğumuz Çakır gece boyu çadırımızı beklemişti onunda kahvaltısını unutmadık tabi ki;






Yeşilova ilçesinden geçerken kendimiz için kahvaltılık bir şeyler alıp yolda güzel bir manzara bulursak orada yeriz diye düşündük, Salda gölüyle Akgöl arasındaki bulunan Dereköy'e gelmeden tepelik bir alanda açık hava kahvaltımızı o kelimelerle ifade edilemeyecek manzaraya karşı yaptık.




Kahvaltı sonrası bugüne kadar gördüğümüz en ilginç görüntüyle karşılaştık. Adının sonradan Akgöl olduğunu öğrendiğim bir alandan geçiyorduk. Göl tamamen kurumuş ve çorak toprak kalmıştı ama sanki hala göl varmışcasına beyaz ve sonsuz duran bir düzlük vardı.
Aracımızı durdurup bu çorak topraklarda gezdik bir süre, Mars veya Uzaydan bir parça gibi geliyor insana. İnanılmaz bir yer.







Aslında o an gördüklerimizi fotoğraflar tam olarak anlatamıyor ama ölmeden görmeniz gereken bir yer bence...
Yolumuza devam edip, Tuz Gölü sandığımız Acıgöl'ün hemen yanından otoyola çıkıp Afyon'a doğru ilerledik, Afyon'a varmadan Adalya Dinlenme Tesislerinde durup Türk Kahvemizi içtik.



Yolumuz Kütahya'ya doğru ilerlerken bir molada Kütahya Porselen Satış Mağazasında verdik. Açıkçası fiyatlar bana biraz yüksek geldi.

Yollar yolları günler günleri kovalarken bizleri de zaman kovalayıp duruyor hayatın içinde.


2016 yılının son festivali oldu bizim için. Yeni yeni yerler görmek, yeni dostlar edinmek gündelik yaşamın stresinden uzaklaşmak adına çok iyi geldiği düşüncesiyle yeni bir karar aldık.
Artık daha önce gittiğimiz festivallerin yenilerine gitmeyeceğiz, daha çok görmediğimiz yeni yerleri keşfetmek adına başka ve gitmediğimiz festivallere gideceğiz.
Tabi bu zorunlu ve kesin bir karar değil ancak niyetimiz tamamen bu yönde. Bir gün bir festivalde veya yollarda görüşmek dileklerimizle Turakine'ler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dalaman - Antalya Bisiklet Turu

Bir Sümer atasözü var "Madem Biliyorsun Neden Öğretmiyorsun ?" tarihte ki ilk yazılı kaynaklar Sümerlerin olduğuna göre daha eskis...