17 Mayıs 2017 Çarşamba

Çanakkale-Kuşadası (3. Gün Koyunevi-Ören) 99.78.-Km


3. Gün Rota İçin Tıklayınız.

Doğanın orta yerinde oksijen yağmalarken ciğerlerimizi güneşin ilk yüz görümlüğüyle selam verdik sabaha. 









Önceki gün Gülpınar'dan geçerken A101 mağazasından aldığımız ekmek maalesef küflenmiş çıkınca doğaya bırakmak zorunda kaldık. Köy yerlerinde ki alışveriş mağazalarından bir şey alırken mutlaka ama mutlaka son kullanma tarihlerine bakmak gerekiyor. Allah'tan yanımızda ne olur ne olmaz diye aldığımız bisküvi vardı ve bizi idare ettirecek kadar doyurdu.



Ali ve Yusuf ile telefonlaştık. Bize devam etmemizi kendilerinin daha yavaş bir tempoda sürüş yapacaklarını söylediler. Oysa Assos'tan sonra yollarda ki rampalar neredeyse bitiyor, zor olan yolları bitirip göreceli daha kolay yollarda tam rahat edecekleri zaman bu kararlarına saygı duyup Ozan'la baba-oğul (BABA/ORRUŞ) koyulduk yollara. Assos'a varana kadar yine yokuşlar bizi yordu.







Assos'tan çeşitli manzara fotoğrafları alıp Kadırga Koyu'na doğru yola koyulduk.




Genel olarak küçük in-çıklarla yolumuza devam ederek Küçükkuyu - Güre üzerinden Akçay'a geldik. Karnımız acıkmıştı. Sahilde bulunan Yörsan'da karnımızı maalesef fahiş denecek bir fiyata doyurup yolumuza devam ettik.












Yemek sonrasının verdiği mutluluk ve enerjiyle devam ederken köyler yanımızdan, çevremizden, uzaklardan geçiyordu.




İlginç bir fikrin ürünü olan restoran ilgimizi çekti. Airbus Restaurant - Cafe :D

Hiç hız kesmeden Burhaniye ve Ören'e doğru devam edip, Ören'de sahilde ki bir çadır kampında çadırımızı kurduk. İlk yaptığımız şey banyo yapmak oldu sonrasında 100.-Km'lik ortalama yol sonunda çadırımıza geçip, Ören sokaklarında ki başıboş köpeklerin ve doğan görünümlü şahinlerin egzoz seslerinde uykuya bıraktık kendimizi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dalaman - Antalya Bisiklet Turu

Bir Sümer atasözü var "Madem Biliyorsun Neden Öğretmiyorsun ?" tarihte ki ilk yazılı kaynaklar Sümerlerin olduğuna göre daha eskis...